Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2013 » Квітень » 11 » Бібліотека - науково-інформаційний центр школи
10:19
Бібліотека - науково-інформаційний центр школи

9 квітня на базі Гульської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар шкільних бібліотекарів. Тема семінару «Розширення інформаційного світогляду учнів засобами масової інформації в умовах шкільної бібліотеки», оскільки одним із напрямків роботи бібліотеки є виховання в учнів інформаційної культури, постійного їх прагнення до пошуку інформації, свідомого осмисленого добору інформаційних джерел, формування навичок систематизації та особистої оцінки інформації.

«Хто володіє інформацією – той володіє світом» - такий девіз роботи бібліотекаря Цимбалюк Галини Ростиславівни.

На семінар прибуло 22 шкільні бібліотекарі. Вони були приємно здивовані теплою зустріччю їх учнівським та педагогічним колективами.


Після ознайомлення з програмою семінару, гостей запросили на бібліотечний урок «Преса - дітям», який проходив у актовому залі. Заслуговує на увагу оформлення сцени (корабель разом з капітаном плив по морю періодичної преси для дітей). Працювали кореспонденти та дві  групи дітей «Дослідники» та «Всезнайки» (учні 4-7 класів), які розповідали про історію виникнення дитячих видань, розгадували ребуси, загадки. Все, про що говорилося на бібліотечному уроці, супроводжувалося мультимедійними презентаціями. Школярів познайомили з дитячими журналами та газетами, зокрема такими: «Пізнайко», «Барвінок», «Малятко». «Яблунька». «Стежка», «Умійко», «Маленький розумник», «Маленька фея», «Юная леди», «Весела перерва», «Веселі уроки», «Казковий вечір» та інші.






Галиною Ростиславівною до уроку було оформлено виставку дитячих періодичних видань.

Далі учасники семінару працювали у бібліотеці. Вони з цікавістю переглянули виставки та тематичні полички, які також сприяють розширенню інформаційного світогляду учнів. А естетично оформлено їх у бібліотеці надзвичайно багато на різноманітну тематику. До кожної виставки є папка з відповідними матеріалами.

Постійно поповнюються книжкові виставки «На хвилину зупинись, нову книгу подивись» (для учнів) та «Про що не встиг розповісти підручник» (для вчителів).

Формуванню інформаційної культури школярів сприяють виставки: «Твої таланти, Україно», де зібрано твори письменників Житомирщини та Звягельщини, «Гульськ в роки війни» - тут поміщені матеріали про учасників бойових дій села, «Пам’ять про голодні роки» (матеріали про роки Голодомору), а також матеріали виставки, присвяченої Тарасу Григоровичу Шевченку, зокрема про його перебування в селі Гульськ та інші виставки.






Надає інформацію школярам і  «Бібліотечне дерево» та стенд «Бібліотечний калейдоскоп», на якому висвітлюються всі новини з життя бібліотеки.

Цікавим було свято «Посвячення у читачі». Тут була і Королева книг, і Попелюшка, і Мальвіна, і Бураніно, і Вінні Пух. Звучали вірші, пісеньки. Всім першокласникам  (а їх було 16) подарували медалі «Читач 2013 року», книжечки, закладинки, Правила поводження з книгою, читацькі формуляри. Діти були веселі та радісні. На завершення заходу бібліотекар побажала всім першокласникам стати активними читачами та запросила постійно відвідувати бібліотеку. Щоб зацікавити дітей читанням, до свята було організовано книжкову виставку «Чарівний світ казок».





Присутні зробили висновок, що після такого заходу першокласники неодмінно стануть читачами бібліотеки, адже ними подоланий перший бар’єр на шляху до оволодіння знаннями. Звідси і починається відлік часу щодо роботи з книгою у шкільній бібліотеці.

Підводячи підсумки,  шкільні бібліотекарі дали високу оцінку роботі бібліотеки по формуванню інформаційної культури школярів, зробили висновок, що місія шкільної бібліотеки ХХІ століття полягає у формуванні інформаційної культури особистості. Бібліотека надає інформацію, необхідну для успішного існування в сучасному суспільстві, де знання грають важливу роль. Вона розвиває в учнів уявлення а також необхідність у постійній самоосвіті, виховує громадянську відповідальність. Бібліотека надає навчальні програми, книги та інші інформаційні ресурси усім членам шкільного колективу, тим самим розвиваючи мотивацію користувачів розвивати критичне мислення та ефективно використовувати всі види інформації.

Категорія: Бібліотека | Переглядів: 1181 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz