Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2016 » Грудень » 12 » семінар – практикум учителів початкових класів та вихователів ДНЗ
08:21
семінар – практикум учителів початкових класів та вихователів ДНЗ

Школа не повинна вносити різкого перелому в життя дитини.

Нехай, ставши  учнем, дитина продовжує робити сьогодні те,

 що робила вчора. Нехай нове з′являється в житті

 поступово і не збентежує лавиною переживань.

                                                                                                В.О. Сухомлинський

         Однією з актуальних проблем розвитку українського суспільства є побудова  системи безперервної освіти. Вона зумовлена необхідністю створення умов для переходу дитини з дитячого садка в школу, який  є важливим етапом її життя та  пов'язаний не лише зі зміною розвитку середовища, а й із відповідними процесами самоусвідомлення, із відкриттям у собі нових можливостей. З цією метою на базі Таращанської ЗОШ І-ІІ ступенів та Таращанського ДНЗ «Казка» було проведено семінар – практикум учителів початкових класів та вихователів ДНЗ району на тему: «Проблема наступності між дошкільною і початковою освітою та вихованням у педагогічній спадщині В.О.Сухомлинського».

          Заступник директора Любов Романівна Ковальчук презентувала присутнім спільну методичну та навчально-виховну роботу педагогічних колективів щодо реалізації наступності дошкільного закладу та початкової школи.

         Методист з дошкільної освіти Валентина Володимирівна Гопанчук у своєму виступі підняла проблему наступності між дошкільним навчальним закладом та початковою школою. Вона зауважила, що ці проблеми зорієнтовані передусім на інтеграцію двох ланок освіти, на усунення суперечок між запитами школи і програмними можливостями ДНЗ, амбіційними завищеними вимогами окремих батьків щодо підготовки їх дітей; між непідготовленістю дітей, які не охоплені суспільним дошкільним вихованням, і необхідністю враховувати специфіку дошкільної та початкової освіти.

         Методист з початкової освіти Валентина Григорівна Лопатюк у своєму виступі познайомила присутніх з ідеями педагога-гуманіста В.Сухомлинського в сучасній початковій школі. Вона підняла питання реалізації принципу наступності у формуванні компетенцій: дошкільний навчальний заклад – початкова школа. Адже головною умовою забезпечення наступності у вихованні і навчанні – є спрямованість педагогічного процесу дошкільного навчального закладу і початкової школи на всебічний розвиток особистості.

          Під час практичної частини семінару учасники відвідали:

 інтегроване заняття у дошкільному закладі з валеології, розвитку мовлення, зображувальної діяльності на тему: «Пташина комора», яке провела Ганна Миколаївна Карпишина.;

інтегрований урок із природознавства та літературного читання у 3 класі на тему: «Різноманітність рослин. Позакласне читання. Василь Сухомлинський «Пташина комора»», який провела Алла Олексіївна Двойних.

Логічним продовженням семінару став майстер-клас, метою якого було відпрацювання практичних навичок за різними методиками, підвищення професійного рівня і обміну педагогічним досвідом учасників на тему:  «Доброта врятує світ», який провела Людмила Олександрівна Мельничук.

Залишив солодкий присмак незабутніх вражень виховний захід «Казка маленька, а розуму в ній багато», який підготували та провели Галина Анатоліївна Войнолович та Вікторія Леонідівна Олексійчук. Вихованці дошкільного закладу та початкової школи продемонстрували артистизм та акторські здібності, подарувавши гостям на згадку власноруч зроблені казкові їжачки.

Під час круглого столу учасниками семінару було вироблено рекомендації щодо спільної роботи дошкільного навчального закладу та початкової школи. Зустріч пройшла у творчій атмосфері, присутні отримали багато корисної інформації, а також електронні диски з матеріалами семінару, які зможуть використати у своїй роботі.

 

Категорія: Початкові класи | Переглядів: 1145 | Додав: Maximus07 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz