Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2009 » Жовтень » 21 » семінар-практикум вчителів початкових класів на тему «Використання інтерактивних технологій з метою розвитку творчої особистості учнів»
16:53
семінар-практикум вчителів початкових класів на тему «Використання інтерактивних технологій з метою розвитку творчої особистості учнів»

20 жовтня на базі Малоцвілянської ЗОШ І-ІІ ступенів проведено семінар-практикум вчителів початкових класів на тему «Використання інтерактивних технологій з метою розвитку творчої особистості учнів».

Інтерактивне навчання – це специфічна форма організації пізнавальної діяльності, яка має передбачувану мету – створити комфортні умови навчання, за яких кожен учень відчуває свою успішність, інтелектуальну спроможність, самостійність. Під час навчально–виховного процесу відбувається колективна, групова співпраця, коли вчитель і учні – рівноправні суб’єкти навчання.

 Вчителі даної школи майстерно провели уроки з використанням інтерактивних технологій: у 1 класі - образотворче мистецтво «Композиція «Будиночок равлика», у 3 класі - Я і Україна (природа) «Перетворення води. Кругообіг води у природі» - вчитель Лінкевич Наталія Анатоліївна, у 4 класі – математика «Читання і записування шестицифрових чисел. Множення і ділення на 10, 100, 1000» - вчитель Бобровська Катерина Петрівна.

 У школі було проведено виховний захід «Без калини нема України».

Своїм досвідом використання інтерактивних технологій поділилася Остапенко Таїсія Володимирівна, вчитель Дідовицької ЗОШ І-ІІ ступенів, яка зауважила, що ефект від використання інтерактивних прийомів максимальним буде тільки тоді, коли сам учитель глибоко усвідомить суть і необхідність такої роботи, при цьому врахує вікові особливості та рівень розвитку учнів класу.

 Олена Вікторівна Ратушнюк, вчитель Чижівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, не тільки поділилася досвідом використання інтерактивних технологій на уроках, а й провела майстер-клас, у рамках якого розглянула інноваційні технології, які можна диференційовано застосовувати в початкових класах відповідно до вікових категорій учнів та особливостей кожного навчального предмета.

 Методист РМЦ Лопатюк Валентина Григорівна, підводячи підсумок, наголосила: «Демократизація навчання, що є потребою суспільства, не можлива без осучаснення уроку. Уроку, який проводиться для учнів і заради учнів. Майстерність учителя сьогодні полягає у творчому підході до конструювання уроків, у постійному прагненні підвищити ефективність навчально-пізнавальної діяльності новітніх організаційних форм. При цьому значущою залишається реалізація на уроці виховних, розвивальних та освітніх завдань».



Переглядів: 2668 | Додав: osvita-novog | Рейтинг: 4.4/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz