Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2014 » Лютий » 7 » Семінар вчителів інформатики
16:56
Семінар вчителів інформатики

Інформатика як навчальний предмет має свої специфічні особливості. Цей курс розглядається як необхідний інструмент, який у сучасному інформаційному суспільстві сприятиме більш успішному навчанню учнів, формуванню предметної та ключової компетентностей. Реалізація компетентнісної парадигми, яка орієнтує педагогів на впровадження в практику роботи цілісного підходу до розвитку особистості зумовила потребу прийняття нових Державних освітніх стандартів.



Питання підготовки педагога до викладання інформатики в середній ланці за новим Державним стандартом освіти, формування предметних компетентностей в процесі викладання інформатики розглядалось на районному семінарі вчителів інформатики «Якість викладання інформатики як умова реалізації нових Державних стандартів освіти», який відбувся  4 лютого 2014 року на базі Слободороманівської гімназії. В роботі якого взяли участь старший викладач кафедри інформатики та прикладної математики ЖДУ імені Івана Франка Жуковський С.С. та 24 вчителі інформатики шкіл району. Семінар проходив  під  керівництвом  завідуючої  районним  методичним   центром  Сікори О.П.



Про мету, завдання, особливості викладання курсу інформатики у 2 та 5 класах говорилось у виступі зав. РМЦ Сікори О.П. «Основні вимоги до якості викладання інформатики у розрізі нових Державних стандартів».


Психолог гімназії Петренко Г.О. ознайомила присутніх з результатами досліджень «Психологічна готовність до реалізації змісту нових Державних стандартів школи, вчителя, учня», які були проведені в гімназії та надала рекомендації щодо створення сприятливого емоційного стану на уроках інформатики у 2-х та 5-х  класах.


Жуковський С.С. розповів про організацію позакласної роботи, спрямованої на формування в учнів теоретичної бази знань з основ роботи на комп’ютері та практичних навичок конструкторського і дослідницького характеру, про діяльність сайту E-olimp та використання його під час занять з обдарованими дітьми.

В ході теоретичної частини були заслухані питання «Інноваційні методи навчання інформатики» (Шмерега М.Л. Ярунська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Діяльнісний підхід на уроках математики» (Опанасюк С.Р. Колодянська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Особливості викладання інформатики у 2 класі» (Постнікова К.А. Наталівська ЗОШ І-ІІ ст.).



Практичний модуль семінару складався з уроку інформатики у 5 класі «Додавання тексту. Основні елементи формату символів: шрифти, накреслення, колір, розмір».  Під час проведення уроку вчитель Кучерявенко Д.В. продемонстрував присутнім використання різних форм та методів організації навчальної діяльності на уроці із залученням відеоматеріалів, презентацій, уміння учнів-п’ятикласників працювати з комп’ютером.

Також Денис Вікторович поділився досвідом проведення факультативів та гуртків з інформатики: «Сходинки до інформатики» (3-4 класи), «Секрети інформатики» (6-8 класи), «Основи інтернету» (8-9 класи),  «Основи веб-дизайну» (10-11 класи). Свої роботи представили:  учень 6 класу  Горлаківський Антон «Фантазія Антона» (гурток «Секрети інформатики») та учень 11 класу Рафальський Олександр «Створення сайту на платформі  uCoz» (факультатив «Основи веб-дизайну»).


Завершився семінар обговоренням питання «Реалізація на уроці інформатики особистісно-орієнтованого, компетентнісного та діяльнісного підходів», де кожен з присутніх  мав змогу поділитись власними думками та отримати відповіді на питання, які виникають під час викладання інформатики.

Категорія: Інформатика | Переглядів: 1081 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz