Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2012 » Березень » 22 » Забезпечення пізнавальних потреб школярів – пріоритетне завдання бібліотеки навчального закладу
15:45
Забезпечення пізнавальних потреб школярів – пріоритетне завдання бібліотеки навчального закладу

21 березня на базі Суслівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар шкільних бібліотекарів по темі: «Особливості роботи шкільної бібліотеки у забезпеченні пізнавальних комунікативних потреб дітей-користувачів».

В роботі семінару взяли участь 25  бібліотекарів та завідуюча районною дитячою бібліотекою Данюк О.Б.


Дівчатка у національному польському вбранні разом з директором школи Пилипчуком Олександром Анатолійовичем хлібом-сіллю зустріли гостей. Заступник директора Яворенко Надія Іванівна провела для учасників семінару екскурсію по школі. Бібліотекарів вразила чистота та естетичне оформлення школи. З цікавістю вони знайомились з виставками  та тематичними поличками в шкільній бібліотеці. Особливе зацікавлення викликала бібліотека польської літератури, якою завідує вчителька польської мови Вовк Ю.А.


Перед початком семінару шкільний психолог Лось Г.П. провела тренінг «Давайте познайомимось», з якого учасники семінару дізналися нові дані про своїх колег.


Гостям було запропоновано дві мультимедійні презентації. Першу презентацію про роботу школи провела заступник директора з виховної роботи Курач Г.О. Другу презентацію «Бальзак і Україна» провела бібліотекар школи Бучинська С.В., яка сама родом з Верхівні Ружинського району.

При обговоренні теми семінару Світлана Валеріївна розповіла як бібліотека  забезпечує пізнавальні потреби школярів.


У бібліотеці обладнані полиці, на яких виставляється література з позакласного читання. Систематично проводяться колективні читання й обговорення художніх творів, індивідуальні бесіди, організовуються свята книги, тематичні вечори, які є для школярів джерелом пізнавальної інформації, відпочинку  і  радості.

Методист РМЦ Євпак О.М. наголосила, що книжка потрібна підростаючому поколінню не менше, ніж школа – ось чому популяризація літератури – пріоритетне завдання бібліотеки навчального закладу. Шкільному бібліотекарю важливо якнайповніше забезпечити потреби школярів у літературі, яка задовольняє їх пізнавальні інтереси.


Завідуюча районною дитячою бібліотекою Данюк О.Б. розповіла про особливості проведення Тижня дитячого читання у шкільній бібліотеці.


Учасники семінару були присутні на КВК  «Книжкові  іменини» між учнями 4 класу. Команди змагалися на знання прислів’їв про книги, відгадували ребуси, загадки та назви творів  по уривках. Цікавим був конкурс декламаторів, всі вірші були присвячені книзі.

На завершення гри бібліотекар підкреслила, що людина, для якої книжка уже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчує себе обділеною, збіднілою і спустошеною. Дружіть з книгою і книга неодмінно дружитиме з вами.

З великим інтересом гості переглянули виховний захід «Моє село – окраса України. Це часточка  моєї  Батьківщини». Ведучі розповідали про історію села Сусли, розповідь перепліталася піснями, танцями, звучала польська мова. Приємно відзначити, що у позакласному заході брали участь не тільки учні, а й вчителі.


Під час обговорення семінару учасниками було відмічено, що  бібліотека Суслівської ЗОШ І-ІІІ ступенів – це не лише інформаційний центр, а й важливий елемент навчально-виховного процесу. Зусилля бібліотеки спрямовані на забезпечення  пізнавальних комунікативних потреб школярів.   Бібліотека поширює ідеї, сприяє розвитку допитливості, заохочує учнів до пізнання нового, дає змогу кожній особистості  виразити своє ставлення до того чи іншого питання, отримати загальні та професійні знання.

Категорія: Семінари | Переглядів: 930 | Додав: Кира | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz