Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2015 » Грудень » 24 » Найкращий читач школи
11:11
Найкращий читач школи

18 листопада у бібліотеці Гульської ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов конкурс «Найкращий читач школи». Організувала і провела його бібліотекар Цимбалюк Галина Ростиславівна. До заходу відповідно була оформлена бібліотека.

Зокрема, організовано виставку улюблених книг переможця районного  та учасника обласного конкурсів «Найкращий читач України-2015» учениці 8 класу Гудіч Оксани.

В конкурсі взяли по 6 учнів 6, 7 та 8 класів. Школярі були поділені на команди: «Книголюбчики»  - 6 клас, «Читайлики» - 7 клас, «Всезнайки» - 8 клас. Цікаво і емоційно пройшло представлення кожної команди на початку конкурсу. Наступним завданням для команд було зробити рекламу будь-якого твору. Галина Ростиславівна наголосила, що реклама повинна бути короткою, оригінальною, переконливою. Найпереконливіше зробили рекламу твору «Книголюбчики», не відставали від них і «Читайлики».

А далі було багато цікавих конкурсів, ігор, в яких змагалися команди. Зокрема, конкурс «З народної мудрості». Бібліотекар із скриньки діставала прислів’я та приказки, зачитувала частину їх, а учні повинні були продовжити та доповнити. З цим завдання всі команди успішно справились.     

Конкурс «Літературні «грінки». На кольорових карточках окремо написані автор, назва твору, герой. Командам потрібно було приготувати «грінку» (бутерброд),  з’єднати правильно автора, назву твору та героя. Найбільше «грінок» приготувала команда «Книголюбчики».

У конкурсі «Робота з довідковою літературою» перевірялося вміння учасників користуватися енциклопедіями, словниками. Перемогли «Всезнайки».

Цікавою була гра «Ініціологія». На карточках були вказані перші букви (ініціали) прізвища та імені письменника. Учням потрібно було назвати (розшифрувати) їх. Першими були «Книголюбчики», наздоганяли їх «Читайлики».

Наступною була гра «Склади слово». Команди отримали по конверту, в яких були розрізані букви. Потрібно було якнайшвидше скласти слово. Перемогли «Книголюбчики».

У грі «Квітка-семицвітка» змагалися по одному найактивнішому учаснику з кожної команди. Це Чечет Єгор (6 клас), Мокрицька Маша (7 клас), Гудіч Оксана (8 клас). Вони обирали колір пелюстки і давали відповіді по тій темі, яка була написана на пелюстці. Кращими були Чечет Єгор та  Мокрицька Маша. Вони  змагалися у бліц-турнірі «Все про книгу та бібліотеку». Перемогу виборов Чечет Єгор.

Підвівши підсумки, журі визначило, що переможцем конкурсу «Найкращий читач школи» став учень 6 класу Чечет Єгор.  Друге місце посіла Мокрицька Маша (7 клас), третє місце у Гудіч Оксани (8 клас).

Цікавим було нагородження. Переможці отримали дипломи учасника конкурсу та білі капелюхи, тому що білі капелюхи – це капелюхи літературознавців.

Проведений конкурс свідчить, що у бібліотеці Гульської школи проводиться належна робота щодо популяризації дитячого читання, виховання у школярів любові до книги, формування в них інформаційної, бібліотечно-бібліографічної та читацької  культури.

 

Категорія: Бібліотека | Переглядів: 722 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz