Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2015 » Грудень » 7 » Семінар педагогів-організаторів
10:39
Семінар педагогів-організаторів

«Школи – це найлогічніша об’єднуюча ідея

для відродження місцевих спільнот»

Ал Дісі (один із засновників

руху громадсько-активних шкіл)  

 

 На базі Гульської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар для педагогів-організаторів на тему: «Завдання громадської освіти у розбудові сучасної школи та значення громадського виховання у сучасному виховному процесі», в якому взяли участь 17 виховників загальноосвітніх навчальних закладів району.

Сучасна школа на сьогодні має дати учням певні знання, уміння, навички і виховати соціально-адаптовану та громадсько-орієнтовану особистість, яка після закінчення школи займе своє місце в житті.  І тому важливо особливе освітнє мікросередовище всередині школи сполучити з реальною дійсністю навколо школи. Включаючи реальне життя у свої уроки, позаурочну діяльність, створюючи єдине поле громадянського виховання не тільки учнів, а й усіх учасників освітнього процесу,  школа отримує в результаті комплексне, системне виховання громадянина не тільки у школі, а й поза її межами.

Тема семінару не нова, питання організації функціонування громадсько-активних шкіл розглядалося на семінарі педагогів-організаторів району, який проходив на базі РМЦ у січні 2011 року на тему: «Громадсько-активна школа. Принципи, підходи та моделі».

В теоретичній частині семінару методист  Вознюк Тетяна Миколаївна тезисно представила матеріали навчально-методичного посібника доцента кафедри освітньої політики, кандидата філологічних наук Мирослави Товкало «Школа керівника: Позиціонування ЗНЗ В громаді: впізнаваність і вибір. Ресурсний центр громадської активності» (Львівський ОІППО), який покликаний допомогти освітянам налагодити діалог з родинами, активізувати локальні громади для роботи на користь майбутнього – виховання дітей, підказати ефективні форми комунікації та волонтерської діяльності.

Про нові підходи в організації діяльності педагога-організатора в школі розповіла педагог Колодянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Опанасюк Людмила Петрівна (звіт за результатами курсів підвищення кваліфікації при ЖОІППО).

Учнівське самоврядування є одним з основних складових соціалізації учнівської молоді  і про перші кроки діяльності шкільного осередку дитячої організації «Пласт» в Орепівській ЗОШ І-ІІІ ступенів розповіла педагог-організатор  Сафронова Галина Миколаївна.

Зоя Михайлівна Корчемлюк, педагог-організатор Гульської ЗОШ І-ІІІ ступенів, представила презентацію «Громадське виховання у виховному процесі»,  в якій ілюструвала розповідь про спільну роботу педагогічного колективу у співпраці навчального закладу з громадою села.

Родинне свято «Родина, рід – які слова святі!», в якому взяли участь 5 родин учнів школи вдалося гарним, зігрітим теплом сердець,  об’єднуючим всі покоління в бажанні жити і зростати в мирі, добрі, злагоді, добробуті на своїй рідній землі.  Родини  презентували себе, своїх рідних, з гордістю розповідали про успіхи в навчанні, в праці, про власні захоплення, про організацію спільного родинного відпочинку. Виконання пісень, музичних мелодій, конкурси, інтерв’ю  «шкільного кореспондента», виступ вчительського колективу яскраво ілюстрували належний рівень тісної співпраці батьків, школи, громади у Гульській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Категорія: Навчально-виховна робота | Переглядів: 723 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz