Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2016 » Жовтень » 28 » Семінар-практикум вчителів початкових класів
08:21
Семінар-практикум вчителів початкових класів

З математикою, тобто із застосуванням математичних методів і знань щодо розвитку логічного мислення особистості, доводиться мати справу кожній людині, і не тільки в роки навчання, а й після закінчення школи. Сформувати повноцінну логічно-математичну компетентність учнів та реалізувати завдання початкового навчання математики неможливо без належної уваги до формування логічного мислення. З цією метою на базі Великомолодьківської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум вчителів початкових класів з проблеми «Сучасні підходи до змісту і методики формування логічно-математичного мислення школярів». Участь у семінарі взяли 36 педагогів району.

Директор школи Бармак Олексій Валентинович презентував роботу закладу під час якої детально розповів про здобутки та напрацювання всіх учасників навчально-виховного процесу, ознайомив із звичаями та традиціями навчального закладу,  історією його створення.

Після презентації учасники семінару продовжили роботу, об’єднавшись у дві підгрупи. Перша підгрупа відвідала урок математики у 2 класі на тему «Квадрат. Обчислення периметра квадрата. Розпізнавання геометричних фігур»,  який провела Марчук Людмила Михайлівна.

Друга підгрупа побувала на інтегрованому уроці математики, природознавства та я у світі у 4 класі на тему «Природні дива України. Запис чотирицифрових чисел. Знаходження частини від числа і числа за його частиною», який майстерно провела Лісовська Світлана Володимирівна.

Зворушливою до сліз була виховна  година присвячена Дню захисника України, яку підготували та провели вчителі початкових класів на чолі з заступником з виховної роботи Васильчук Тетяною Антонівною. Учні зі сцени намагалися передати свої переживання щодо подій, які зараз відбуваються в нашій країні, через пісні та поезію вони згадали поіменно кожного односельчанина, який боронить наші кордони на сході.

Логічним продовженням семінару стали майстер-класи, метою яких було відпрацювання практичних навичок за різними методиками і технологіями, з метою підвищення професійного рівня і обміну педагогічним досвідом учасників, розширення їх кругозору, ознайомлення з сучасними підходами щодо формування логічного мислення молодших школярів.

Майстер-клас «Патріотичне виховання молодших школярів» провела вчитель початкових класів Осипчук Надія Вікторівна.

Майстер-клас «Ігрові технології як засіб формування позитивної мотивації учіння» провела вчитель початкових класів Сидорчук Тетяна Василівна.

Підводячи підсумки семінару, методист РМЦ Лопатюк Валентина Григорівна у своєму виступі наголосила, що перед сучасною освітою на передній план виступає завдання інтелектуального розвитку. Для реалізації даної мети особистість повинна мати достатній рівень розвитку всіх видів пам’яті, уваги, уяви, мислення та мовлення, а також здібність до аналізу та синтезу, абстрагування й узагальнення, вміння приймати рішення, доводити твердження і спростовувати їх. Вміння логічно мислити - це необхідна умова розвитку інтелекту особистості. Тому, систематичне використання на уроках математики і позаурочних заняттях спеціальних задач і завдань, спрямованих на розвиток логічного мислення, розширює математичний кругозір молодшого школяра, дозволяє учням більш впевнено орієнтуватися в найпростіших закономірностях навколишньої дійсності, активніше використовувати математичні знання в повсякденному житті.

Творча атмосфера семінару сприяла плідній співпраці, вчителі мали можливість висловити думки та обмінятись досвідом роботи з порушеної проблеми. Під час обговорення колеги неодноразово відмічали, що набули багато цікавих ідей для своєї подальшої роботи. Кожен учасник отримав добірку інформаційно-методичних матеріалів,  які допоможуть у роботі.

Категорія: Початкові класи | Переглядів: 833 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz