Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2011 » Березень » 21 » Семінар вчителів трудового навчання
09:55
Семінар вчителів трудового навчання

16.03.2011 року, у Городницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар вчителів трудового навчання (обслуговуючої праці) «Формування ключових компетентностей на уроках обслуговуючої праці». 

При вході у школу, яка була відкрита 1 вересня 1984 року, де в даний час навчається 708 учнів та викладає 65 вчителів, гостей радо вітали заступник директора з навчально-виховної частини Сеньків Валентина Захарівна та заступник директора з виховної частини Тітарева Тереза Валеріївна, які і ознайомили учасників семінару з планом роботи.

 Перший урок для учасників семінару у 5-В класі провела вчитель вищої категорії «Старший вчитель» Грибан Неля Адамівна на тему: «Вишивка як вид оздоблення виробів. Презентація виконаної композиції вишивки». В процесі уроку вчителька показала, як вміло використовує ІКТ (електронну дошку, комп’ютер), дає основу для творчого зростання особистості, застосовує елементи етнографії, українознавства, пов’язаних з історією, культурою, побутом народу, використовує різні форми роботи для досягнення мети уроку. Найбільш ефективно, як засіб активізації пізнавальної активності учнів, вчителька використала елементи гри, пошукову роботу, що допомагає розвивати інтерес дітей до трудового навчання, розкривати творчу особистість. Урок пройшов у дуже високому темпі.

Кабінет трудового навчання – це казкове місце, створене в тісній співпраці вчителів Грибан Нелі Адамівні та Остапчук Надії Никифорівни, дирекції і вихованців (стенди, власні проекти дітей, вишивки, вироби з бісеру та ін.), де і проходив наступний урок. На другому уроці «Традиції національної кухні. «Смакує воно всім і користь є у нім»» свої куховарні властивості показали учениці 7-Б класу зі своєю вчителькою Остапчук Надією Никифорівною. Як молитва оберігає людей від злих чарів, так і пісні, виконані дітьми на уроці, приказки, притчі збагатили смакові якості страв приготованих учнями. У цьому переконалися учасники семінару, та оцінили на високому рівні майстерність дітей.

На наступному уроці-тренінгу «Визначення ключових компетентностей в учнів», який проходив у 10-В класі активність учнів у проведенні уроку була висока. Учениці разом з Грибан Нелею Адамівною розібрали всі ключові значення компетентності, їх роль в навчально-виховного процесу та в житті кожної людини. На уроці вчителькою було використано елементи сучасних інноваційних та інтерактивних технологій: організація групової діяльності учнів, робота в парах, технологія розвивального навчання, гра. 

В обговорюванні семінару взяли участь всі учасники (5 чоловік) і була поставлена висока оцінка. Кожен присутній вчитель семінару взяв для себе ту іскру знань, тепла, задоволення, яка допоможе йому в подальшій роботі у своїх педагогічних колективах. Від вчителів семінару і від себе особисто дякую адміністрації і вчителям школи за організацію і проведення семінару. Щастя, здоров’я і успіхів вам на педагогічний ниві.


Категорія: Трудове навчання | Переглядів: 1900 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz