Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2015 » Листопад » 9 » День української писемності і мови
09:41
День української писемності і мови

9 листопада відзначається День української писемності і мови, який стає початком Міжнародного конкурсу з української мови ім.П.Яцика. А ще традиційно щороку проводиться радіодиктант національної єдності. Цю акцію започатковано 2000 року. Відтоді щороку всі охочі - в Україні та за її межами - можуть узяти участь у написанні радіодиктанту та не тільки з’ясувати, чи добре знають українську мову, а й продемонструвати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово.

Як і в попередні роки, диктуватиме спеціально підготовлений текст відомий лінгвіст та радіоведучий Олександр Авраменко із студії на Хрещатику, 26. А от почесні гості писатимуть його в аудиторії ім. М. Максимовича Київського національного університету ім. Т. Шевченка. Серед гостей, яких очікують журналісти, будуть Віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко, Міністр освіти і науки Cергій Квіт, перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, митці, науковці, громадські діячі, а також двадцять найкращих учнів київських шкіл.

Очікується, що цього року збільшиться загальна кількість учасників радіодиктанту, адже вперше він транслюватиметься одночасно в радіо- та телеефірі. Голова комісії з реорганізації НРКУ Анатолій Табаченко назвав цей захід першим спільним проектом майбутньої Національної суспільної телерадіокомпанії, яка створюється саме зараз. Причому в ефірі «UA.Перший» диктант транслюватиметься з сурдоперекладом, щоб якомога більше людей із вадами слуху також мали змогу долучитися до патріотичного флеш-мобу.

Цього року радіодиктант отримав статус міжнародного, хоча і раніше у ньому брали участь українці зарубіжжя, їхні роботи надходили в НРКУ електронною поштою із різних куточків світу. Але цього року про свою участь у написанні диктанту офіційно оголосили українські громади китайських міст Шанхая і Тяньшоу.

У диктанті, зазначають його організатори, може взяти участь кожен охочий. Для цього достатньо увімкнути об 11.00 перший канал Українського радіо або телеканал «UA.Перший». Диктант складатиметься зі 160-170 слів. Для перевірки слід надіслати його протягом двох днів на адресу Українського радіо: 01001, Київ-1, вул. Хрещатик, 26.

Для переможців, які напишуть диктант без жодної помилки, підготовлені спеціальні призи – книги з авторськими автографами. А от Київський національний університет імені Т.Г. Шевченка подарує декому із переможців «Кобзар» Т. Шевченка. Цю книгу університетське видавництво видає щороку із новим художнім оформленням.

Категорія: Українська мова та література | Переглядів: 710 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz