Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2015 » Листопад » 11 » Обласний семінар – практикум з судномодельного спорту
10:56
Обласний семінар – практикум з судномодельного спорту

Корабель здавна був символом мрії, що кличе за обрій.  Судномодельний спорт - це не просто спорудження моделей кораблів. Це відображення вічного прагнення людської душі до мандрів, до відкриттів, до бою з водною стихією.

Судномоделювання і судномодельний спорт є одним із найцікавіших напрямків науково-технічної творчості учнівської молоді. Такий гурток працює на базі Суслівської ЗОШ І-ІІІ ст. керівником гуртка є Василенко Володимир Володимирович. Основна мета гуртка – формування компетентностей особистості в процесі судномоделювання і судно модельного спорту.

6 листопада 2015 року на базі Суслівської ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся обласний семінар–практикум з судномодельного спорту. На семінар прибули з міст: Житомира, Малина Червоноармійська, Коростишева, Новограда-Волинського та ОЦНТТУМ.  Учні Суслівської школи зустріли гостей хлібом-сіллю, танцем, піснею та віршами.

Приймаючи до уваги інтенсивність зростання технічного прогресу в галузі електроніки, що безпосередньо впливає на оснащення та вимоги в організації роботи і проведенні занять в гуртках технічного та спортивно-технічного напрямів, стало необхідним проведення семінару-практикуму.

У теоретичній частині семінару директор РЦТСТУМ Подкаура В.М. ґрунтовно висвітлила питання формування компетентності самоосвіти і саморозвитку керівників гуртків, познайомила гостей з роботою позашкільного закладу. Вона зауважила, що модель сучасного керівника гуртка  передбачає готовність до застосування нових ідей, здатність постійно навчатися, бути у постійному творчому пошуку.  Ці якості формуються у щоденній  праці. Керівник гуртка «Судномодельний» В.В.Василенко багато уваги приділяє роботі гуртка, його  вихованці отримують знання з історії суднобудування та мореплавства, знайомляться з принципами їх будови та дії. Вчаться користуватися найпростішим устаткуванням та обладнанням, працюють зі столярним і слюсарним інструментом, різними матеріалами: деревиною, металами, пластмасою, клеєм. Протягом навчального року вихованці будують найпростіші моделі кораблів і суден в різноманітних техніках: паперові катамарани, яхти з картону, настільні контурні моделі військових кораблів та цивільних суден, діючі контурні моделі підводних човнів. Проводили змагання виготовленими  моделями на дальність проходження дистанції та точність попадання.

Володимир Володимирович гордиться своїми вихованцями, адже тільки в цьому навчальному році підготував 30 призерів обласних та Всеукраїнських конкурсів, виставок, змагань.

Директор Суслівської ЗОШ І-ІІІ ст. Пилипчук О. А.  презентував гостям питання самоосвіти та фахової майстерності у навчальному закладі. У своєму виступі Олександр Анатолійович зазначив, що творчому зростанню вчителя сприяє постійна самоосвітня діяльність у поєднанні з стимулюючими факторами. Стимулювання діяльності творчого вчителя є однією з функцій адміністрації школи.

Під час практичної частини семінару присутні  семінару знайомилися з використанням електроніки та електротехніки, підбору обладнання для швидкісних радіокерованих моделей. Керуючись багаторічним досвідом роботи, та неодноразовою участю у Всеукраїнських змаганнях, Василенко В.В. поділився досвідом  керівникам гуртків області в оволодіванні навичками роботи по підбору електронних приладів, пристроїв, двигунів, регуляторів ходу, акумуляторів та побудові корпусів моделей необхідних для участі у змаганнях в класах швидкісних радіокерованих моделей. Познайомив з правилами проведення змагань, змінами в них, що відбулися за останній період та обговорив зміни в класах моделей. Допоміг гостям  вдосконалити  навики керівників гуртків правильно користуватися каталогами, використовувати зарядні пристрої, налаштовувати передавачі та приймачі. Підбирати та налаштовувати двигуни і регулятори ходу, розраховувати потужність двигунів та гвинтів відносно корпусу моделі.

У ході круглого столу присутні обмінялися думками відмітили ефективність зібрання, подякували за корисну інформацію, яку вони планують використовувати у своїй педагогічній діяльності.

Категорія: Позашкільна робота | Переглядів: 623 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz