Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2017 » Березень » 31 » Весняні канікули – слушна нагода для цікавого спілкування
12:44
Весняні канікули – слушна нагода для цікавого спілкування

Весняні канікули – слушна нагода для цікавого спілкування. 30 березня на базі Стрієвської ЗОШ І-ІІ ступенів пройшов районний семінар учителів початкових класів з теми «Становлення та розвиток творчої особистості молодшого школяра засобами інноваційних педагогічних технологій».  

Хлібом-сіллю зустрічали  38 вчителів початкових класів району педагогогічний колектив, запросивши до творчої співпраці.

Учасників семінару привітала директор школи Гордійчук Валентина Олександрівна, яка ознайомила присутніх із роботою навчального закладу, педагогічним колективом, а також продемонструвала здобуті досягнення закдаду у розвитку творчої особистості.

У теоретичній частині семінару методист РМЦ Лопатюк Валентина Григорівна розкрила проблеми становлення та розвитку творчої особистості молодшого школяра. У своєму виступі вона детально зупинилась на педагогічній технології «Створення ситуації успіху», зазначивши, що дана технологія допомагає дитині зрости успішною, відчути радість від подолання труднощів, розвинути творчість, яка дає людині можливість актуалізувати свої потреби, інтереси, здібності, знаходити форми вияву індивідуальної активності.

Практична частина семінару була представлена майстер-класами, які супроводжувались мультимедійними презентаціями вчителів Стрієвської школи.

У ході майстер-класу «Мистецтво читати – це мистецтво мислити» Васильєва Олена Іванівна продемонструвала  різні практичні вправи по формуванню читацької компетентності молодшого школяра, які можна використовувати на різних етапах уроку.   Презентований досвід є цілком актуальним, оскільки передбачає реалізацію індивідуального підходу до навчання учнів читанню в початковій школі, формування вмінь і навичок швидкісного та виразного читання, розуміння прочитаного тексту, розвиток пізнавального інтересу, мотивації до навчання, виховання любові до книги в молодшому шкільному віці.

Під час майстер-класу «Граючи, навчити й навчатися граючи», який провела Паламарчук Тамара Олександрівна, вчителі мали можливість відчути себе учнями і у такий спосіб переконатися у доречності та ефективності використання ігрових технологій на уроках. Педагогам було надано багато цікавих практичних ідей, які допоможуть їм ефективно розвивати творчу особистість та залучати дітей до активної участі у навчальному процесі.

Учасники семінару відвідали виставку учнівських виробів та отримали насолоду від весняного віночка привітань від учнів школи, який організувала та провела Шевчук Діана Олексіївна.

 На семінарі були опрацьовані нормативні документи щодо закінчення навчального року та проведення Державної підсумкової атестації у 2016-2017 навчальному році.

Завершився семінар засіданням круглого столу, під час якого вчителі висловили свої думки,  відмітивши високу результативність та практичність проведеного семінару. В результаті обговорення були складені рекомендації щодо розвитку творчої особистості учнів початкової школи засобами інноваційних педагогічних технологій. Учасникам семінару запропоновано матеріали для використання у подальшій роботі.

Категорія: Початкові класи | Переглядів: 682 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz