Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2011 » Лютий » 25 » Семінар-практикум вчителів музичного мистецтва на базі Повчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів 16.02.2011 р.
08:49
Семінар-практикум вчителів музичного мистецтва на базі Повчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів 16.02.2011 р.
 
Музика – найскладніше для розуміння мистецтво, але саме вона є найпривабливішою для юного покоління, яке присвячує їй значно більше часу й сил, ніж усім іншим видам мистецтва. Тому учитель музичного мистецтва загальноосвітньої школи є необхідною (а може, - і найважливішою на цьому етапі) ланкою культурно-музичного життя: адже без освіченого слухацького прошарку не знайде попиту ні композиторська творчість, ні виконавство.

  Яким же чином забезпечити успіх естетичного виховання сучасних школярів – не як процес з низкою тимчасових спеціальних заходів, а як результат наполегливої і послідовної праці шкільного вчителя, колективу вчителів, загалом системи шкільної освіти ? 

  Зібравшись 16 лютого 2011 року на семінар-практикум в Повчинській ЗОШ І-ІІІ ступенів, вчителі музичного мистецтва глибоко опрацювали названу вище проблему, розробивши при цьому свої практичні рекомендації щодо оновлення змісту та методів навчання у вивченні музичного мистецтва в умовах модернізації сучасної школи. 

  Відкритий урок в 3 класі за темою «Розвиток музики. Розвиток музичного образу» та позакласний виховний захід «Хочеш вір, а хочеш – ні, нотка я і нотка ти» проведені вчителем музичного мистецтва Семенишиним Анатолієм Михайловичем, показали актуальність соціо-ігрових методів і комп’ютерних технологій у реалізації компетентнісного підходу в навчально-виховному процесі школи.

  Вчителі музичного мистецтва з 15 загальноосвітніх шкіл району змогли на практичному матеріалі побачити результати наполегливої праці вчителя школи щодо інтерактивного навчання школярів. Вони мали унікальну можливість - безпосередньо поринути у світ музики та розвитку музичного образу, стати активними учасниками їх творення (образ крапельок весняного та літнього дощу, тощо). Присутня на семінарі заступник начальника відділу освіти В. П. Андрощук також прийняла участь в створенні музичного образу - «образу Бурі».

  Валентина Петрівна щиро подякувала вчителю і учням за змістовне і цікаве дійство, побажала подальших успіхів у формуванні мистецьких компетентностей.

  На засіданні круглого столу керівник творчої групи вчителів музичного мистецтва району Ірина Володимирівна Деркач звернула увагу на значущість формування соціокультурної компетенції учнів загальноосвітньої школи засобами музичного мистецтва, підкреслила, що побачене й почуте сьогодні вселяє надію, що доцільне використання в практичній діяльності всіма вчителями музичного мистецтва шкіл району мультимедійного супроводу уроку – комп’ютерних презентацій, створених за допомогою програм Microsoft Office Power Point. Windows Movie Maker та Macromedia Flesh, принесе очікуваний результат.  
   



Категорія: Музичне мистецтво | Переглядів: 1497 | Додав: Max7 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz