Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2015 » Жовтень » 22 » Семінар вчителів біології та хімії
14:34
Семінар вчителів біології та хімії

Навчаючи інших, ми навчаємося самі…

Сенека

Хто хоче зрушити світ,  той нехай почне із себе…

Сократ

 

21 жовтня на базі Немильнянської ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся районний семінар вчителів біології та хімії з проблеми «Формування компетентностей самоосвіти та саморозвитку вчителів біології і хімії». Учасників семінару привітали  учнівський та педагогічні колективи, запросивши 14 педагогів району до плідної співпраці.

У теоретичній частині семінару методист РМЦ Лопатюк Валентина Григорівна  ґрунтовно на високому науково-методичному рівні висвітлила питання формування компетентності самоосвіти і саморозвитку вчителів. Вона зауважила, що модель сучасного вчителя передбачає готовність до застосування нових освітянських ідей, здатність постійно навчатися, бути у постійному творчому пошуку. Ці якості не видаються додатком до диплома про педагогічну освіту, а формуються у щоденній учительській праці.

Питання самоосвіти та фахової майстерності у навчальному закладі презентувала присутнім директор навчального закладу  Гудзь Олена Павлівна. У своєму виступі Олена Павлівна зазначила, що творчому зростанню вчителя сприяє постійна самоосвітня діяльність у поєднанні з стимулюючими факторами. Кожна особистість потребує досягнень, більш того, устремління до успіху – процес керований, а до самовдосконалення – природний, даний нам від народження. Стимулювання діяльності творчого вчителя є однією з функцій адміністрації школи.

Черниш Оксана Сергіївна, вчитель Новороманівської ЗОШ І-ІІІ ступенів познайомила присутніх з формуванням предметних компетентностей учнів при вивченні хімії в умовах модульно-розвивального навчання.

Під час практичної частини семінару присутні відвідали відкритий урок біології  з електронною презентацією у 8 класі на тему «Загальна характеристика плоских червів. Війчасті черви» та виховний захід «Екологічна казка про Людину і Природу»,  які підготувала і  майстерно провела  Новаківська Леся Віталіївна.

У ході круглого столу присутні обмінялися думками щодо ефективності групової та індивідуальної форм самоосвіти, ініціатором якої є сам педагог. Саме метою роботи над темами самоосвіти є систематичне підвищення педагогами свого професійного рівня, основними завданнями якого є вдосконалення теоретичних знань, професійної компетентності, оволодівання новими формами, методами, прийомами навчання і виховання дітей.

Присутні відмітили ефективність зібрання, подякували за корисну інформацію, яку вони планують використовувати у своїй педагогічній діяльності.

 

Категорія: Хімія та біологія | Переглядів: 746 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz